Equa Force 1

De Equa Force 1 power spray cabinets zijn reinigingsunits voor het manueel reinigen van mechanische en kunststof onderdelen. De te reinigen onderdelen worden via een zijdeur in de machine gelegd op een manueel draaibaar plateau. Hierna wordt de reinigingsunit volledig afgesloten en kan de ontvettingsoperatie starten zonder gevaar voor de operator of de omgeving. De operator kan via een voetpedaal een hogedruklans met warm water bedienen en het te reinigen onderdeel in een minimum van tijd volledig ontvetten. Van zodra de nu opgewarmde stukken de Equa Force 1 installatie verlaten drogen deze op zeer korte tijd volledig uit en zijn ze klaar voor onmiddellijke montage. Het waswater in de power spray cabinet wordt constant hergebruikt en door de machine automatisch gezuiverd van vaste partikels, olie en vet.

Deze installatie is volledig uitgevoerd in inox en beantwoordt aan de strengste veiligheidsnormen in de industrie voor mens en milieu. CE-label aanwezig.

Afmetingen: H 2,06m x B 1,2m(gesloten,) 2,40m(geopend) x D 1,46m

Voor onderdelen tot 250kg en met maximum afmetingen van 1,0 X 0,80 X 0,70 m

Equa Force 2

De EQUA FORCE 2 power spray installatie is een revolutionaire innovatieve reinigingsinstallatie voor metalen en kunststof onderdelen, zonder gebruik van solventen. Een warme waterstraal onder hoge druk verwijdert snel en efficiënt alle onzuiverheden, vetten en oliën. Ecologisch verantwoord, milieu- en mensvriendelijk, zuinig wegens gesloten kringloopreiniging met water en milieuvriendelijke ontvetter.

Deze installatie is volledig uitgevoerd in inox en beantwoordt aan de strengste veiligheidsnormen in de industrie voor mens en milieu. CE-label aanwezig.

Afmetingen: H 1,91m x B 1,30m x D 0,91m

Voor onderdelen tot 150kg en met maximum afmetingen van 0,65 X 1,00 X 0,67 m
Deze installatie vervangt in 1-maal een heel gamma van ontvettingssolventen en reinigingsspuitbussen wat een enorme aankoopbesparing oplevert voor het bedrijf. Geen vervuilde solventen meer af te voeren, noch leeggespoten spuitbussen. De EQUA FORCE 1 is een gesloten kringloopinstallatie waardoor er na een intensieve ontvetting slechts een zeer kleine concentratie aan olie, vet en vaste partikels als restafval overblijven. Dit restafval wordt door de machine automatisch gescheiden van het reinigingsproces. Uw afvalberg na ontvetting wordt zodoende herleid tot een fractie van vroeger, een enorme besparing op uw afvalkost. Uw bedrijf gaat tevens in 1-maal een hele stap in de goede richting om tegemoet te komen aan de Europese REACH-regulering.
De gebruikers kunnen in alle veiligheid de ontvettingswerkzaamheden uitvoeren. Er zijn geen schadelijke dampen, er is geen contact met de huid en er is geen brandgevaar; allemaal risico’s die bij solventen en spuitbussen spijtig genoeg wel permanent aanwezig zijn. Bovendien is de reinigingsefficiëntie van EQUA FORCE 1 vele malen beter dan de klassieke ontvettingstafels met solventen en de huidige sproeiwasinstallaties. De unieke combinatie van druk, temperatuur en zeep is enorm efficiënt en levert snellere en betere resultaten, enorme besparing in arbeidstijd.
Minder solventen, minder spuitbussen, minder VOC’s, minder afval en een mimimaal energieverbruik garanderen een lage ecologische voetafdruk.