Injectorstralen

Injectorstralen is een oppervlaktebehandeling waarbij de onderdelen gestraald worden door middel van een straalpistool waaraan 2 slangen zijn bevestigd. Eén slang is voor de toevoer van perslucht. Deze creëert een vacuüm waardoor het straalmiddel via de andere slang wordt aangezogen. De vrijgekomen perslucht wordt gebruikt om het straalmiddel aan te zuigen en via de straalslang te verspuiten.

Een injector straalcabine werkt volgens het injectieprincipe, d.w.z. dat het straalgrit na het stralen van de onderdelen in een metalen stoftrommel onder de straalcabine valt. Via het ontstoffingssysteem wordt het straalgrit van het stof en vuil afgescheiden. Het schoongemaakte straalgrit wordt weer naar het straalpistool gevoerd en kan zo opnieuw gebruikt worden om onderdelen te stralen. Injector straalkasten worden gekozen voor lichte en minder intensieve straalbewerkingen.

Toepassingen: ontroesten, opruwen, ontbramen, satineren en reinigen.

Voordelen: lage investering, onophoudelijk stralen en laag luchtverbruik.

Stofafscheidingssysteem: onze injector straalcabines zijn standaard voorzien van een gesofistikeerd automatisch ontstoffingssysteem dat bestaat uit een afzuiginstallatie met filterpatronen, geïntegreerd in de straalcabine. Door middel van luchtimpulsen worden deze patronen gereinigd.